Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-08@15:39:14 GMT

روایت هفتم محرم ۵۷ خونین اصفهان از زبان یک شاهد عینی

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۸۱۰۴۸

روایت هفتم محرم ۵۷ خونین اصفهان از زبان یک شاهد عینی

مرتضی آرسته، از پیشگامان انقلاب و شاهدان واقعه هفتم محرم ۵۷ اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان با اشاره به سخن امام خمینی(ره) که می‌گفتند محرم و صفر است که اسلام را نگه داشته است، اظهار داشت: روند انقلاب اسلامی در سال ۵۷ از وقایع ماه رمضان در منزل آیت‌الله خادمی و کشتار و اعلام حکومت نظامی، اوج گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعتصاب ۶ ماهه بازاریان

وی ادامه داد: در ماه‌های بعد یعنی مهر و آبان‌ماه، اعتصاب فرهنگیان شروع شد و بازاریان نیز در اصفهان حدود ۶ ماه اعتصاب کردند و همه اقشار به این انقلاب پیوستند.

آرسته عنوان کرد: به ماه محرم ۵۷ که آذرماه بود رسیدیم، ستاد مراسم اصفهان از جامعه معلمان، بازاریان، دانشگاهیان و... به صورت مخفیانه تشکیل شده بود و تصمیم‌گیری می‌شد که برای برنامه‌های بعد چه اقداماتی داشته باشند؛ آقای پرورش هم جزو این ستاد بودند.

پیشگام انقلاب اسلامی تعریف کرد: برای ماه محرم در اصفهان هم یک اعلامیه‌ای دادند، متنی از طرف روحانیون، معلمان، دانشگاهیان، اصناف، بازاریان، کارگران و... تنظیم شد که گفته بود صبح‌های ایام محرم از ساعت ۸ در مکان‌های خاصی برنامه خواهند داشت.

وی یادآور شد: شنبه ۱۱ آذرماه ۱۳۵۷ مصادف با اول محرم در مسجد جامع، دوم محرم مسجد رحیم‌خان، سوم محرم مسجد حکیم، چهارم محرم مسجد سبز خواجو، پنجم محرم مدرسه چهارباغ، ششم محرم مسجد اعظم حسین‌آباد، هفتم محرم مسجد سید، هشتم محرم مسجد مصلی، نهم محرم گلستان شهدای فعلی و روز عاشورا مدرسه چهارباغ برنامه داشتند.

آرسته با یادآوری اینکه مردم هر روز ساعت ۸:۳۰ در یکی از تجمعات حاضر می‌شدند، افزود: همه مردم کار را تعطیل کرده بودند و کاری جز انقلاب نداشتند، سخنران مشخص می‌شد و شعرهای انقلابی هم خوانده می‌شد و دهه اول محرم در اصفهان غوغایی به پا می‌شد.

شهدای اول محرم ۵۷ در اصفهان

پیشگام انقلاب اسلامی گفت: از همان اول محرم که مراسمات با مسجد جامع شروع شد، اصفهان شهدایی نظیر عباس نبوی‌منش، احمد خوانساری و وحید مغربی را تقدیم انقلاب کرد.

وی خاطرنشان کرد: سخنرانان اکثراً ثابت بود اما ممکن بود در صورت دستگیری و... تغییر کند، در مسجد حکیم آیت‌الله احمدی امام جمعه وقت خمینی‌شهر سخنرانی می‌کردند.

آرسته به طور ویژه درباره هفتم محرم ۱۳۵۷، گفت: در این روز در مسجد سید برنامه برپا شد، سخنران هم حجت‌الاسلام حسن بهشتی‌نژاد که بعداً به شهادت رسیدند، بود و فرد بسیار مبارزی بود که در مسجد سید مردم از شدت جمعیت زیاد و کمبود جا به صورت ایستاده تا خیابان برنامه را دنبال می‌کردند.

این شاهد عینی واقعه هفتم محرم ۵۷ اصفهان افزود: در آن روز آیت‌الله خادمی دیداری با خانواده شهدای این چند روز داشتند و پس از آن وارد مجلس مسجد سید شدند و حجت‌الاسلام بهشتی‌نژاد پس از آن یک ساعتی درباره مبارزه و... سخنرانی کرد.

سربازان راه را بر مردم بستند

وی عنوان کرد: پس از سخنرانی هم شعارهایی دادند و تصمیم گرفتند که راهپیمایی از خیابان مسجد سید به چهارراه تختی داشته باشند اما وقتی اعلام شد متوجه شدند که حکومت نظامی شده و راه را بسته بودند.

آرسته ادامه داد: خبر دادند که راه بسته است و همان لحظه گفتند که مسیر تغییر می‌کند و به سمت چهارراه وفایی که امروزه به نام هفتم محرم است، بیایند، مسیر اعلام شد و راهپیمایی را آغاز کردند.

پیشگام انقلاب اسلامی اظهار داشت: آیت‌الله خادمی را که مسن هم بودند، در یک ماشین ژیان سوار کردند و همگی به سمت چهارراه وفایی حرکت کردند که وقتی رسیدیم متوجه شدیم راه بسته است و سربازهای مسلح با تفنگ‌هایی که مقابل ما گرفته بودند در مسیر نشسته بودند.

وی افزود: در این زمان آیت‌الله خادمی گفتند که راه را باز کنید، سرلشکر ناجی هم راه را بسته بود، نیم ساعتی که طول کشید یک ماشین آژیرکشان به سمت جمعیت و آیت‌الله خادمی آمد و به او گفت که به ما دستور داده‌اند هیچ‌گونه راهپیمایی انجام نشود و تظاهرات متوقف شود.

آرسته ادامه داد: اما آیت‌الله خادمی نپذیرفتند و گفتند که باید این راهپیمایی انجام شود، آن‌ها هم گفتند که از تهران به ما گفته‌اند جلوی تظاهرات را بگیرید حتی اگر شده با شلیک به آن‌ها؛ مردم قبول نکردند و حرکت کردند.

تیرها هوایی نبود، تعداد شهدا از شهدای ۱۷ شهریور هم بیشتر می‌شد

شاهد عینی واقعه هفتم محرم ۵۷ اصفهان بیان داشت: در این زمان سربازان شروع به تیراندازی شدید هوایی کردند، اگر اکثر این تیراندازی‌ها هوایی نبود، تعداد شهدا به چندین برابر ۱۷ شهریور می‌رسید.

وی تعریف کرد: در این بین جوانی از میان جمعیت جلو آمد، یقه درید و سینه‌اش را نشان داد و گفت شلیک کنید اما ما باید راهپیمایی را ادامه دهیم.

آرسته یادآور شد: در این واقعه هفتم محرم، مردم اصفهان روز ویژه‌ای داشتند و شهدایی نظیر سید ابراهیم موسوی، صغری محمدی حسینی، سیداصغر میرلوحی، عباس نوری و حسین موسوی را تقدیم انقلاب کردند.

پیشگام انقلاب اسلامی گفت: تعدادی هم در فشار جمعیت و تیراندازی‌ها مجروح و زخمی شدند و مردم هم چون شهید داده بودند به شدت عصبانی و احساساتی شدند، مسیر را ادامه دادند و مجروحان را به بیمارستان رساندند.

وی با بیان اینکه آیت‌الله خادمی یک فرد معمولی نبود، افزود: او رئیس حوزه علمیه بود و علما هم همگی در جمعیت بوده و همه اقشار در این راهپیمایی بودند و به این شکل بود که این نهضت در روز هفتم محرم جان گرفت.

آرسته عنوان کرد: تا روز عاشورا شهدای زیادی را تقدیم انقلاب کردیم، مراجع اعلامیه‌ای را برای تسلیت به آیت‌الله خادمی فرستادند و اصفهان با دادن این همه شهید دیگر مثل قبل نشد و انقلابی‌تر از قبل پیش رفت.

این پیشگام انقلاب اسلامی و شاهد واقعه هفتم محرم سال ۱۳۵۷ در پایان خاطرنشان کرد: ما باید هر زمان یاد محرم می‌افتیم بدانیم که محرم ۱۳۵۷ در اصفهان پایه‌گذار حرکات انقلابی بود و این از برکت خون شهدای محرم بود.

انتهای پیام/۶۳۱۱۹/ح/

منبع: فارس

کلیدواژه: هفتم محرم اصفهان پیشگام انقلاب اسلامی آیت الله خادمی محرم مسجد اول محرم مسجد سید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۱۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراهم کردن قابلیت ارائه خدمات سفر و گردشگری به زبان انگلیسی در شهر اصفهان

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان گفت: سامانه مکان‌مند شهر اصفهان به زبان انگلیسی برای استفاده گردشگران خارجی توسط سازمان فاوای اصفهان راه‌اندازی شد.

سعید فردانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: گردشگران خارجی که قصد سفر به شهر زیبای اصفهان را دارند، می‌توانند از جدیدترین نقشه معابر و اماکن شهر اصفهان بهره‌مند شوند.

وی افزود: پیرو درخواست اداره امور بین‌الملل شهرداری اصفهان، سامانه مکان‌مند شهر اصفهان به زبان انگلیسی برای استفاده گردشگران خارجی توسط سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان با نشانی isftourism.isfahan.ir/map راه‌اندازی شد.

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان تصریح کرد: سامانه اصفهان من قابلیت‌های متعددی از جمله قابلیت مسیریابی خودرو، دوچرخه و پیاده همراه با گام‌های مسیر به زبان انگلیسی، اطلاع از موقعیت دقیق اماکن تاریخی و تفریحی همراه با ارائه تصاویر و داده‌های توصیفی مربوطه، اطلاع از رویدادهای بین‌المللی در حال برگزاری در شهر اصفهان، قابلیت جست‌وجو موقعیت مکانی اماکن مختلف و فاصله زمانی آن‌ها و نمایش هم‌زمان تصاویر ماهواره‌ای و نقشه‌های ترافیکی را شامل می‌شود.

فردانی بیان کرد: از دیگر نکات مثبت سامانه اصفهان من می‌توان به بهره‌وری این سامانه از جدیدترین تغییرات نقشه معابر و اسامی مصوب شورای نام‌گذاری معابر شهر اصفهان اشاره کرد.

کد خبر 750969

دیگر خبرها

  • بنیاد هدایت توفیقات مساجد را روایت می‌کند
  • آیت‌الله اعرافی: همه دستگاه‌ها پیوست مسجدی داشته باشند
  • تذکر مهم رهبر انقلاب به نیروهای نظامی از زبان فرمانده بلندپایه ارتش
  • اعتراض دانشجویان به تعطیلی ۲۳ ماهه مسجد دانشگاه شریف
  • کتاب «آقاسید محمود» به نمایشگاه کتاب می آید
  • عرضه «روایت تولید» در نمایشگاه کتاب تهران
  • دشمن تلاش دارد اعتماد مردم به نهادهای دینی را مخدوش کند
  • فراهم کردن قابلیت ارائه خدمات سفر و گردشگری به زبان انگلیسی در شهر اصفهان
  • کتاب «رضای انقلاب» در حوزه هنری رونمایی می‌شود
  • واگذاری زمین به خانواده‌های شاهد و ایثارگران بوشهری